Интересни факти за практически всичко 11

...
Факт: Само една четвърт от пустинята Сахара е пясъчнаПо-голямата част
Коментари Харесай

Факт: Само една четвърт от пустинята Сахара е пясъчна
По-голямата част от него е покрита с чакъл, но също така съдържа планини и оазиси. И ето още един географски факт, който всеки греши: това не е най-голямата пустиня в света. Антарктида е.

Факт: Бананите растат с главата надолу
Или технически, ние ги белим с главата надолу. Естествено, те растат навън от стъблата си, но това означава, че дъното им всъщност е обърнато към небето. Когато станат по-големи, плодовете се обръщат към слънцето, образувайки тази отличителна извивка.

Факт: Когато динозаврите са живи, на Луната е имало активни вулкани
Повечето от вулканите вероятно са спрели да изригват преди около милиард години, но откритията на НАСА предполагат, че все още може да е имало активен поток от лава преди 100 милиона години, когато динозаврите все още са бродили.

Факт: Кучетата подушват добри миризми с лявата си ноздра
Кучетата обикновено започват да душат с дясната си ноздра, след което я задържат там, ако миризмата може да сигнализира за опасност, но те ще се изместят на лявата страна за нещо приятно, като храна или партньор за чифтосване. Ако сте любител на кучета, ще искате да знаете тези други очарователни факти за кучетата.

Факт: Авокадото е кръстено на репродуктивните органи
Никога повече няма да гледате на авокадото по същия начин. Местните жители на Мексико и Централна Америка са използвали думата науатъл āhuacatl за означаване както на „тестиси“, така и на „авокадо“. Първоначално плодовете са били продавани като „алигаторови круши“ в Съединените щати, докато сегашното им име не се задържа.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР