Интересни факти за практически всичко 7

...
Факт: Плодовете на Johnny Appleseed не бяха за яденеДа, имаше
Коментари Харесай

Факт: Плодовете на Johnny Appleseed не бяха за ядене
Да, имаше истински Джон Чапман, който засади хиляди ябълкови дървета на американска земя. Но ябълките на тези дървета бяха много по-горчиви от тези, които бихте намерили в супермаркета днес. „Johnny Appleseed“ не е очаквал плодовете му да бъдат изядени цели, а по-скоро направени в твърд ябълков сайдер.

Факт: Шотландия има 421 думи за сняг
Да, 421! Някои примери: sneesl (да започне дъжд или сняг); feefle (да се върти); и flinkdrinkin (лек сняг).

Факт: Samsung тества издръжливостта на телефона с робот с форма на дупе
Хората крият телефоните си в задните си джобове през цялото време, поради което Samsung създаде робот с форма на задник, който да „седи“ на телефоните им, за да е сигурен, че могат да понесат натиска. Вярвате или не, роботът дори носи дънки.

Факт: Псевдонимът Windy City няма нищо общо с времето в Чикаго
Ако живеете в Чикаго, може би вече знаете този случаен факт, но се обзалагаме, че повечето други хора не знаят. Псевдонимът на Чикаго е измислен от журналисти от 19-ти век, които се позовават на факта, че жителите му са били „безветрени“ и „пълни с горещ въздух“.

Факт: Фъстъците технически не са ядки
Те са бобови растения. Според Merriam-Webster ядката е ядка само ако е „сух плод с твърда черупка или семе с отделяща се кора или черупка и вътрешно ядро“. Това означава, че орехите, бадемите, кашуто и шамфъстъкът също не са ядки. Те са семена.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР