Интересни факти за практически всичко 18

...
Факт: Лукът е открит в очите на египетска мумияОчите на
Коментари Харесай

Факт: Лукът е открит в очите на египетска мумия
Очите на фараона Рамзес IV от древен Египет са били заменени с малки лукчета, когато е бил мумифициран. Пръстените и слоевете лук били почитани, защото хората смятали, че представляват вечен живот. Това е в съответствие с причината за мумифицирането: да се позволи на фараона да живее вечно.

Факт: Ейбрахам Линкълн е бил барман
Знаете, че 16-ият президент на Съединените щати се е борил за свободата на робите и Съюза, но това, което не знаете е, че той е бил лицензиран барман. Лицензът за алкохол на Lincoln е открит през 1930 г. и е изложен в магазин за алкохол в Спрингфийлд. Според Уейн С. Темпъл, експерт по Линкълн, Конгресът искал да уволни Одисей С. Грант през 1863 г., защото пиел много, и отговорът на Линкълн бил да изпрати на Грант доставка на уиски. Ето още факти за президентите на САЩ, които дори и любителите на историята не знаят.

Факт: Бетовен никога не е знаел как да умножава или дели
Известният пианист отиде в латино училище, наречено Tirocinium, където го учеха малко математика, но никога не научи умножение или деление - само събиране. Веднъж, когато трябваше да умножи 62 по 50, той записа 62 на ред 50 пъти и събра всичко.

Факт: Япония пусна вдъхновен от суши Kit Kats
За ограничен период от време през 2017 г. магазинът Kit Kat Chocolatory в Токио направи три вида шоколад, които бяха вдъхновени от суши, но всъщност нямаха вкус на сурова риба. Сушито с риба тон беше малиново, обвито с водорасли имаше вкус на тиквен пудинг, а сушито с морски таралеж беше с вкус на пъпеш Хокайдо със сирене маскарпоне. Всички бяха направени с набухнал ориз, бял шоколад и малко уасаби.

Факт: Машина за еспресо беше изпратена в космоса през 2015 г
Любителите на кафето ще оценят този интересен космически факт: Саманта Кристофорети беше първият астронавт, който получи топло и уютно кътче от дома си, докато беше в орбита. Италианската космическа агенция работи с италианския производител на кафе Lavazza, за да изпрати капсулите с кафе в космоса.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР