Интересни факти за практически всичко 9

...
Факт: Котките имат по-малко пръсти на задните си лапиКато повечето
Коментари Харесай

Факт: Котките имат по-малко пръсти на задните си лапи
Като повечето четириноги бозайници, котките имат пет пръста на предните крака, но задните им лапи имат само четири пръста. Учените смятат, че четирипръстите задни лапи могат да им помогнат да бягат по-бързо. Ето още мъркащи интересни факти за котките.

Факт: Кърпичките Kleenex първоначално са били предназначени за противогази
Когато имаше недостиг на памук по време на Първата световна война, Кимбърли-Кларк разработи тънък, плосък заместител на памук, който армията се опита да използва като филтър в противогази. Войната приключи преди учените да усъвършенстват материала, така че компанията го преработи, за да бъде по-гладък и по-мек, след което пусна на пазара Kleenex като кърпичка за лице.

Факт: Сините китове изяждат половин милион калории в една хапка
Просто се опитайте да обхванете мозъка си около втората част от този животински факт: тези 457 000 калории са повече от 240 пъти повече от енергията, която китът използва, за да вземе този крил в устата си.

Факт: Този малък джоб на дънки е предназначен за съхранение на джобни часовници
Оригиналните дънки имаха само четири джоба: този малък джоб, плюс още два отпред и само един отзад.

Факт: Пуйките могат да се изчервят
Когато пуйките са уплашени или развълнувани - например когато мъжките видят женска, която ги интересува - бледата кожа на главата и шията им става яркочервена, синя или бяла. Кожната част над човката им, наречена снуд, също се зачервява. Между другото, това е причината президентът да помилва пуйка на всеки Ден на благодарността.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР