Facebook тества бутон downvote (отрицателен глас), който позволява на потребителите

...
Facebook тества бутон downvote (отрицателен глас), който позволява на потребителите
Коментари Харесай

Фейсбук тества бутон за нехаресване


Фейсбук тества бутон " downvote " (отрицателен глас), който разрешава на потребителите да маркират и скриват мненията, които считат за несъответствуващи.

Социалната мрежа удостовери пред няколко медии за новата функционалност, оповестява CNBC, представена от Economic и dunavmost.

" Ние не изследваме въвеждането на бутон " dislike ", а функционалност, посредством която хората да ни дават противоположна връзка по отношение на мненията под изявления на обществени страници. Тестовете се организират единствено за дребен брой хора в Съединени американски щати ", сподели представител на Фейсбук.

При натискането на бутона " downvote ", потребителят има опцията да заяви за коментара като " афектиран ", " подвеждащ " или " отвън тематиката ". И по този начин потребителят ще скрие този коментар.

Говорител на Фейсбук съобщи пред TechCrunch, че концепцията на новата функционалност е да разреши на хората да алармират на модераторите, че коментарът е несъответствуващ, недодялан или подвеждащ.

Но с въвеждането от Фейсбук на сигнали за проблематични мнения, може да бъдат повдигнати нови въпроси за цензурата и ролята й на " редактор " на вести и медии, разяснява изданието.

Фейсбук към този момент има бутон " Скриване " за мнения, само че нормално той е прикрит зад стрелката за падащото меню в мненията, вместо незабавно да се кликва.

Според обществената мрежа това е кратковременен тест, който не визира класирането на коментара, обявата или страницата. Няма да има обществено забележим брой за това какъв брой " негативни гласа " има даден коментар. Тестът е наличен за 5% от потребителите на Android в Съединени американски щати с настройки на британски език. Бутонът " downvote " се появява единствено на обществени изявления в страници, а не на изявления по групи, публични фигури или консуматори. Понастоящем няма проект за разширение на теста.

Създаването на бутон " dislike " е нещо, за което доста консуматори на обществената мрежа упорстват, само че от Фейсбук към този момент не се вземат решение да създадат.

През 2015 година Марк Зукърбърг изясни, че компанията не желае да сътвори подобен бутон, тъй като не желае да трансформира мрежата във конгрес, където хората гласоподават " за " и " срещу " постовете на останалите. Това не е видът общественост, която желаеме да създадем, съобщи той. 

Вместо подобен бутон, Фейсбук сътвори няколко бутона за " реакции " - обич, уау, яд, тъжно личице.

В чат приложението Messenger на известията може да се реагира с палец нагоре и надолу.

Новият бутон " downvote " обаче е най-близката функционалност до по този начин мечтаната от потребителите " dislike ", разяснява изданието.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР