Европейският съюз забрани продажбата, доставката и износа за Русия на

...
Европейският съюз забрани продажбата, доставката и износа за Русия на
Коментари Харесай

ЕС със страшен удар по Русия

Европейският съюз забрани продажбата, доставката и износа за Русия на банкноти, деноминирани в евро, както и вложението в планове, финансирани взаимно с Руския фонд за директни вложения. Съответните разпореждания бяха оповестени в сряда в Официалния бюлетин на Европейски Съюз, съобщи ТАСС.

„ Съветът на Европейски Съюз забрани вложението, присъединяване или различен принос към бъдещи планове, финансирани взаимно с Руския фонд за директни вложения. Съветът забрани продажбата, доставката, прехвърлянето или износа на банкноти, деноминирани в евро, за Русия или за други физическо или юридическо лице, организация или орган в Русия, в това число държавното управление и Централната банка на Русия, или за потребление в Русия. В същото време, както е обяснено в бюлетина на Европейски Съюз, е позволено персоналното потребление на евробанкноти от идващи в Русия физически лица, както и от дипломатически задачи и интернационалните организации, които имат юридически имунитет.

Европейският съюз изключи седем съветски банки от интернационалната система за междубанкови заплащания SWIFT - Банка Откритие, Новикомбанк, Промсвязбанк, Банка Росия, Совкомбанк, Внешикономбанк (VEB) и VTB Bank. Съответните разпореждания бяха оповестени през днешния ден в формалния бюлетин на Европейски Съюз. В него се изяснява, че „ възбраната ще влезе в действие на десетия ден след публикуването й ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР