Европейският съюз забрани на водещите агенции за кредитен рейтинг да

...
Европейският съюз забрани на водещите агенции за кредитен рейтинг да
Коментари Харесай

ЕС забрани водещи кредитни агенции да оценяват рейтинга на Русия и на руските фирми



Европейският съюз забрани на водещите организации за кредитен рейтинг да правят оценка държавния дълг на Русия и на съветските компании, както и възбрана на даването на рейтингови услуги на съветски клиенти, което би довело до още по-голяма загуба достъп до финансовите пазари на Европейски Съюз. Това е част от, заяви във вторник Европейската комисия

" Новият наказания ще допринесат в допълнение за усилване на икономическия напън върху Кремъл и ще осакатят способността му да финансира нашествието си в Украйна “, се споделя в изказване на Комисията.

" Те са съгласувани с интернационалните сътрудници, по-специално Съединените щати ", прибавя Европейска комисия.

Други ограничения в пакета със наказания включват възбрана за импорт на съветски артикули от стомана, които понастоящем са под защитни ограничения на Европейски Съюз и които, съгласно Комисия, възлизат на загуби за съветския експорт от почти 3,3 милиарда евро. Увеличените квоти за импорт ще бъдат разпределени на други трети страни за отплата.

Европейски Съюз постанова и възбрана за експорт на първокласни артикули като първокласни коли и бижута, за д се удари директно съветския хайлайф, както и нарастване на броя на глобените съветски богаташи, имащи връзки с президента Владимир Путин.

Съюзът постанова и цялостна възбрана на всевъзможни покупко-продажби с избрани съветски държавни предприятия в разнообразни браншове - военно-промишленият комплекс на Кремъл.

Налага се и обширна възбрана за нови вложения в съветския енергиен бранш, с лимитирани изключения за гражданската нуклеарна сила и превозването на избрани енергийни артикули назад в Европейски Съюз.

Освен това описът на глобените съветски лица и формирания е в допълнение уголемен, с цел да включва повече олигарси и бизнес елити, свързани с Кремъл, както и компании, настоящи във военни и отбранителни области, които логистично и материално поддържат нашествието.

Премахва се и статута на Русия на " най-облагодетелствана нация ".

Европейски Съюз, дружно с други членове на Световната комерсиална организация (СТО), се съгласиха във вторник да откажат третирането на съветски артикули и услуги като на такива от " най-облагодетелствана нация " на пазарите на Европейски Съюз.

Решението е реалност след сходно изказване, направено на 11-ти март от членове на групата на най-богатите страни Г-7. Това ще прекрати забележителните изгоди, които Русия има като член на СТО. `Тези дейности против Русия пазят главните ползи на сигурността на Европейски Съюз и неговите сътрудници в светлината на непредизвиканата, преднамерена и неоправдана експанзия на Русия против Украйна, подпомагана от Беларус ", показва Комисия и добавя, че тези наказания са изцяло обосновани съгласно разпоредбите на СТО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР