Европейският съюз все още не планира да наложи централизирани ограничения

...
Европейският съюз все още не планира да наложи централизирани ограничения
Коментари Харесай

Борел: ЕС не може да наложи централизирани ограничения върху руския петрол

Европейският съюз към момента не възнамерява да наложи централизирани ограничавания върху доставките на съветски нефт, защото няколко страни членки на Европейски Съюз заплашиха да блокират сходно решение, в случай че то бъде подложено на гласоподаване, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

" Ще бъде доста мъчно да се реализира единогласие в Европейски Съюз по въпроса за ембаргото или повишението на митата върху съветския нефт, тъй като някои страни членки към този момент обявиха, че ще наложат несъгласие на всяко групово решение ", цитира думите му вестник " Le Figaro ".

В тази връзка Борел съобщи, че страните от Европейски Съюз непринудено понижават вноса на нефт от Русия след внезапното увеличение на доставките през първите седмици на специфичната интервенция в Украйна, написа БГНЕС.

Според него в средносрочен проект европейците ще би трябвало по един или различен метод да се откажат от съветските енергоносители, защото това е " най-важният стадий от построяването на автономност "., съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР