Продължителна въздушна тревога, обявена в голямата част от Харковска област

...
Продължителна въздушна тревога, обявена в голямата част от Харковска област
Коментари Харесай

Въздушната тревога, обявена в град Харков, е била в сила над 16 часа и половина, съобщи украинска телевизия

Продължителна въздушна паника, оповестена в огромната част от Харковска област в Североизточна Украйна рано тази заран беше анулирана, след като  представители на локалните управляващи оповестиха за удари, нанесени от съветски дронове и предизвестие за ракетна заплаха в град Харков, съобщи Ройтерс.
 
Обществената телевизия " Суспилне " заяви, че въздушната паника в града е била в действие над 16 часа и половина, най-продължителната от началото на нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година
 
Областният шеф Олег Синегубов съобщи, че минимум пет дрона са нанесли удари по Харков, втория по величина град в Украйна.
 
Кметът на Харков Игор Терехов разгласи, че е бил изумен Основянски регион в града, при което е породен пожар. За момента няма данни за жертви или вреди.
 
В последните седмици Харков, вторият по величина град в Украйна, постоянно е цел на съветски офанзиви. Миналата седмица съветски войски навлязоха в северните елементи на Харковска област и край редица села наоколо до съветската граница се водят сражения. " Суспилне " заяви, че в регионите, наранени от тази офанзива, въздушната паника се резервира.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР