Европейският съюз възнамерява да състави до септември нов пакет от

...
Европейският съюз възнамерява да състави до септември нов пакет от
Коментари Харесай

ЕС иска да състави нов пакет от финансова помощ за Украйна

Европейският съюз има намерение да сформира до септември нов пакет от финансова помощ за Украйна, който да възлезе на към 8 милиарда евро, уточни в четвъртък източник от немското държавно управление, представен от Ройтерс.

Част от пакета ще бъде формиран от безплатни средства, които не би трябвало да се изплащат, до момента в който друга част ще се състои от заеми, сподели пред публицисти немски държавен чиновник.

През май финансовите водачи на Г-7 се споразумяха за нова помощ за Украйна в размер на 9,5 милиарда $, идваща основно от Съединените щати. Германия способства за майския пакет с 1 милиарда евро, които към този момент даде на Украйна.

Германия също по този начин ще способства и за новия пакет от помощи, уточни държавният източник, добавяйки, че други страни от Европейски Съюз като Италия и Франция са се въздържали до момента и че Берлин е в стеснен контакт по въпроса с европейските си сътрудници и Европейската комисия.

Предвидената помощ би трябвало да поддържа бюджета на украинското държавно управление, до момента в който военната, филантропичната помощ и помощта за възобновяване ще бъдат финансирани от други източници, добави източникът от Берлин.

По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски сподели, че бюджетният недостиг на държавното управление възлиза на 5 милиарда $ на месец, цитира novini.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР