Европейският съюз ще започне да ваксинира служителите си в ексклузивни

...
Европейският съюз ще започне да ваксинира служителите си в ексклузивни
Коментари Харесай

Брюксел ваксинира евродепутатите от 22 март

Европейският съюз ще стартира да имунизира чиновниците си в извънредни имунизационни центрове по-късно този месец в сходство с разпоредбите за имунизация в Белгия.

Въпреки проблемите с доставките в блока, основаните в Брюксел институции са подхванали солидна подготовка. Европейската комисия, Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент възнамеряват да стартират имунизация на длъжностни лица и евродепутати от 22 март, заяви „ Политико “.

Това съответствува с датата, в която Брюксел възнамерява да направи налични дози против COVID-19 за по-млади хора със съпътстващи болести. Всяка от трите съществени институции на европейската общественост е построила свое лично оборудване за имунизация, предопределено единствено за нейните чиновници.

Към понеделник едвам 618 хиляди души или 5.4% от популацията на Белгия е получило първа доза от ваксина срещу новия ковид. Страната навлезе във фаза 1В, преминавайки към имунизация на предпочитаните групи, заложени след здравните служащи и домовете за възрастни хора.

Вчера председателката на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, съобщи, че Европейски Съюз чака производителите да удвоят доставките на ваксини от идващия месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР