Европейският съюз ще наложи нови санкции на Беларус заради мигрантската

...
Европейският съюз ще наложи нови санкции на Беларус заради мигрантската
Коментари Харесай

ЕС ще наложи санкции на Беларус заради мигрантската криза

Европейският съюз ще наложи нови наказания на Беларус поради мигрантската рецесия по границата с Полша. Въпросът е в дневния ред на Съвет на външните министри.

Евросъюзът възнамерява наказателни ограничения против самолетни компании и туристически компании, които вземат участие в трафика на мигранти.

Литва уточни, че Евросъюзът може да помогне за репатриране на мигрантите в Беларус към Близкия изток. Според него летището в Минск би трябвало да бъде оповестено за зона, неразрешена за полети. Президентите на Литва, Латвия и Естония заседават по рецесията във Вилнюс. Президентите на трите страни се срещат през днешния ден във Вилнюс, посредством видеовръзка ще се причисли и президентът на Полша.

Беларус ще отговори на нови европейски наказания и работи интензивно за репатриране на мигрантите, струпали се по границата с Европейския съюз, съобщи президентът Александър Лукашенко.

Той разгласи, че беларуските управляващи убеждават хората по границата да си тръгнат, само че те отказвали. Беларус не желае спор по държавната си граница, уточни Лукашенко.

Според него Полша има потребност от актуалната рецесия поради вътрешните си проблеми и напрежението в връзките си с Евросъюза.

Кремъл изрази подготвеност да посредничи сред Минск и Брюксел и отхвърли роля в рецесията. Москва не възнамерява да пренасочи газовите потоци през Беларус към Северен поток - 2, макар заканите на Лукашенко да спре преноса за Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР