Европейският съюз ще може да изпълни целите за зареждане на

...
Европейският съюз ще може да изпълни целите за зареждане на
Коментари Харесай

ЕС ще сложи кръст на индустрията си, заради отказа от руски газ

Европейският съюз ще може да извърши задачите за зареждане на складове за газ при положение на отвод на две трети от „ синьото гориво “ от Русия, единствено в случай че промишлените предприятия бъдат оставени без газ напролет и лятото, съгласно немското списание Der Spiegel.

Изявленията на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че Европа е подготвена да спре доставките на съветски газ при положение на отвод да заплати в рубли, са „ прекомерно красиви, с цел да са истина “, написа вестникът.

По този метод доста специалисти слагат под подозрение уверенията на вицепрезидента на Европейска комисия Франс Тимерманс, че Европейски Съюз ще може да размени две трети от доставките на съветски газ и да запълни своите складове до 80 % до ноември.

Според модела на изследователския център в Юлих подобен сюжет може да бъде осъществен единствено в случай че се реализира " сложна стъпка ": Европейски Съюз ще би трябвало да ограничи доставките на газ за промишлеността напролет и лятото. Според изданието учените са стигнали до заключението, че при понижаване на доставките на съветски газ с две трети е невероятно да се изпълнят хранилищата с размери, задоволителни за прекосяване на зимния интервал.

Ако приемем, че доставките от Русия са понижени с 63 %, с цел да се запълнят европейските хранилища до 1 август, всички стоманени, химически или циментови фабрики в Европейски Съюз ще би трябвало да бъдат прекратени от в този момент до края на юли, а електроцентралите, работещи с газ, ще би трябвало да се затвори съвсем през целия юли.

В същото време, с цел да се запълнят хранилищата с 80% до 1 ноември, ще се наложи още веднъж ограничение на доставките на газ за промишлеността през октомври, считат експертите от центъра.

„ Пълненето на (газовите,б. ред.) складове в сходство с плануваните размери и в това време такова съществено понижаване на доставките от Русия ще бъде допустимо единствено в случай че има обилни ограничавания за промишлеността и електроцентралите “, споделя Йохен Линсен, професор в центъра на Юлих.

Както Der Spiegel показва, отводът на Европейски Съюз от към 100 милиарда кубически метра съветско „ синьо гориво “ не може да бъде обезщетен нито с спомагателни доставки на газ по тръбопроводите от Норвегия, Алжир или Азербайджан, нито с по-нататъшно нарастване на полутечен природен газ (ВПГ). Така че сега Европа внася рекордни размери LNG, само че този запас към този момент става липсващ.

„ По всичко проличава, даже Съветът на държавите-членки на Европейски Съюз не има вяра, че задачата на Тимерманс за последователно прекъсване на съветския газ с две трети до края на годината може да бъде реализирана ", написа изданието.

В своите многочислени решения по енергийния въпрос до сегашното време, представителите на Еврокомисията не потвърдиха нито една цифра: нито за съкращаването на импорта, нито за равнището на запълване на хранилищата ", обобщи още der Spiegel.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР