Европейският съюз налага мита върху вноса на китайски електрически велосипеди.

...
Европейският съюз налага мита върху вноса на китайски електрически велосипеди.
Коментари Харесай

Мита спират вноса на китайски е-колела

Европейският съюз постанова мита върху вноса на китайски електрически колела. Наказателната мярка е в действие от 19 юли. С нея се прави следващ опит да се ограничи евтиният импорт, който пречи на конкуренцията съгласно европейските производители.

Тези мита са последните от серията ограничения, които Европейски Съюз постанова против китайските артикули при вноса им на Стария континент. Случаят беше издигнат от Асоциацията на европейските производители на колела, които търсеха отплата за изгубените пазари. През последните три години пазарният дял на е-колелата от Китай се е нараснал до 35 %.

Европейската комисия, която води сега следствие на този импорт от името на 28-те страни членки, наложи мита сред 21.8 и 93.6% върху всички е-велосипеди от Китай, оповестява Официалният вестник на Европейски Съюз.

Разследването ще продължи до януари 2019 година, когато могат да се наложат дефинитивни мита. Заедно с това редом се води и следствие от Европейски Съюз дали вносителите на китайски електрически колела не са се възползвали от несъразмерни държавни дотации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР