Европейският съюз желае търговска сделка с Великобритания за Брекзит и

...
Европейският съюз желае търговска сделка с Великобритания за Брекзит и
Коментари Харесай

ЕС: Ще работим до последната минута за търговско споразумение с Лондон!

Европейският съюз желае комерсиална договорка с Англия за Брекзит и ще работи до последната минута, с цел да реализира заслужено съглашение, само че не и непременно. Това съобщи през днешния ден зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович след среща с английския държавен министър Майкъл Гоув, съобщи Ройтерс.

" Споразумението би трябвало да е заслужено и за двете страни - не имаме намерение да подписваме съглашение непременно ", сподели Шефчович пред публицисти след диалозите си с Гоув в Лондон.

Шефчович сподели, че Европейски Съюз е подготвен да работи до последната минута за положително съглашение и за двете страни, предава Българска телеграфна агенция.

Очаква се основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние и неговият английски сътрудник Дейвид Фрост да се срещнат през днешния ден по въпроса за " формата " на договарянията, съгласно Европейската комисия, съобщи Франс прес.

" Топката е в неговото поле ", посочи през вчерашния ден Гоув във връзка с Барние. Той увери, че вратата за договаряния остава " открехната ", в случай че Европейски Съюз фактически промени позицията си.

Обединеното кралство и Европейският съюз разискват през днешния ден " формата " на комерсиалните си договаряния след Брекзит. В момента те се намират в невъзможност, а рискът от излизане без договорка е евентуално унищожителен за стопанските системи им, отбелязва Агенция Франс Прес.

В четвъртък мудните търговски договаряния се форсираха, когато 27-те от общността желаеха отстъпки от Лондон, като в същото време споделиха, че желаят да продължат договарянията за реализиране на съглашение за свободна търговия преди началото на идната година, когато разпоредбите на Европейски Съюз към този момент няма да се ползват за Обединеното кралство.

Лондон обаче отхвърли изрично, обвързвайки продължаването на договарянията с " коренна смяна на метода " от страна на Европейски Съюз. Говорител на английския министър председател Борис Джонсън акцентира, че за британците комерсиалните договаряния " са завършили ", напомня Агенция Франс Прес.

Според организация " Блумбърг ", с цел да улесни договарянията, английското държавно управление има намерение да се откаже от спорните разпореждания на законопроект, който би му разрешил да размени някои клаузи на контракта, в нарушаване на интернационалното право.

Обявяването на този законопроект провокира гнева на Брюксел и съществено накърни доверието на европейците, които задействаха наказателна процедура против Лондон.

Законопроектът има доста критици и в Обединеното кралство. Те считат, че той подкопава доверието към Англия на интернационалната сцена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР