Европейските власти останаха разочаровани от политиката на президента на САЩ

...
Европейските власти останаха разочаровани от политиката на президента на САЩ
Коментари Харесай

ЕС недоволен от Байдън заради назряващата търговска война

Европейските управляващи останаха разочаровани от политиката на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, от който Брюксел очакваше " рестартиране " на трансатлантическите връзки, само че получи опасност за комерсиална война, разясняват в редакцията на английския вестник The Independent.

" Европа към този момент е в спор. Търговската война е последното нещо, от което се нуждаем “, акцентира вицепредседателят на Европейската комисия Маргрете Вестагер в сряда, обсъждайки политиката на Съединени американски щати по отношение на търговията с Европа.

Страните от Общността недоволстват във връзка със закона " За ограничение на инфлацията ", който незаслужено ще ограничи европейските компании, стеснявайки достъпа им до американските пазари.

" Въпреки че трансатлантическите връзки трябваше да циментират съюза сред Европейски Съюз и Съединени американски щати на фона на опълчването с Русия и все по-уверения в себе си Китай, доста признаци сочат, че се е появил раздор сред сътрудниците, който се задълбочава. Още по-изненадващо е, че европейските водачи преди две години приветстваха влизането на Байдън в Белия дом, вярвайки, че това ще означи връщане към топли връзки и взаимни отговорности след четиригодишен интервал на сложни контакти при Доналд Тръмп “, изяснява създателят на публикацията Раф Касърт.

Журналистът също по този начин означи, че заради огромните вреди за европейския бизнес, Брюксел може да подаде тъжба против Съединени американски щати в Световната комерсиална организация (СТО), да провежда система от наказания или да влезе в пълноценна " война на дотациите “.

Законът, подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън през август, планува разширение на данъчните дотации за закупуване на електрически транспортни средства, които се сглобяват в Северна Америка. Документът, който администрацията назовава Закон за понижаване на инфлацията, отделя 370 милиарда $ за чиста сила и цели за климата и 64 милиарда $ за понижаване на разноските за медикаменти и здравно обезпечаване.

Европейски Съюз назова този акт дискриминация против артикули, импортирани от други страни. Европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че не изключва въвеждането на ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати не преразгледат ограниченията за поддръжка на бизнеса, предписани в закона за понижаване на инфлацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР