Европейските пазари на акции парираха първоначалния негативен старт на търговията

...
Европейските пазари на акции парираха първоначалния негативен старт на търговията
Коментари Харесай

Отскок на фондовите борси и спад на петрола след новината за изтегляне на част от руските войски



Европейските пазари на акции парираха първичния отрицателен старт на търговията във вторник и към този момент бележат покачвания след новината, че част от съветските военни учения наоколо до границата с Украйна са завършили и някои от въоръжените сили стартират да се прибират по своите бази.

Инвеститорите възприеха тази вест като сигнал за известна деескалация на напрежението по руско-украинската граница и на напрежението сред Запада и Москва.
Общият европейски показател Stoxx Europe 600 към този момент нараства с над 1%, немският показател DAX 30 - с 1,17%, френският CAC 40 - с 1,12%, английският FTSE100 - с 0,82%, италианският MIB се покачва с 1,1%, а испанският Ibex-35 с 1%.

Американските фондови фючърси също реагират много положително на информацията за евакуиране на част от съветските войски след края на техните учения наоколо до Украйна, като минути след новината фючърсите на DJIA към този момент нараства на извънборсовата търговия с близо 300 пункта (повишение с 0,86%), фючърсите на необятния показател S&P500 нарастват с 1,17%, а тези на софтуерния показател Nasdaq100 - с 1,63%.

Петролът пък поевтинява внезапно с близо 3%, отстъпвайки от вчерашните нови 7-годишни ценови върхове. Фючърсите на петрола Брент се намаляват с 2,65% към 93,90 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI  - с 2,7% към 92,90 $ за барел, откакто ден по-рано и двата вида петролни фючърси доближиха най-високи равнища от септември 2014 година насам надлежно към 96,78 и 95,82 $ за барел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР