Европейските лидери подкрепиха амбициозния план на новата Европейска комисия за

...
Европейските лидери подкрепиха амбициозния план на новата Европейска комисия за
Коментари Харесай

Европа пое зелен курс, става климатично неутрален континент

Европейските водачи поддържаха амбициозния проект на новата Европейска комисия за реализиране на климатичен неутралитет на Европа. Мащабният план, прочут като „ Зелената договорка ”, има упоритостта да промени коренно европейската стопанска система и финанси и да насочи до 1 трилион вложения, с цел да спре нездравословните излъчвания, оповестява Нова телевизия.
Европа поема зеления курс, който ще промени коренно през идващите няколко десетилетия стопанската система, силата и финансите на остарелия континент. Всички се сплотиха зад зелената договорка, с изключение на Полша, която има възражения единствено към периода от 2050 година, тъй като към момента е мощно подвластна от въглищата. За сметка на това тя ще получи обезщетителни тласъци във финансовата рамка, която ще дефинира идващия дълготраен бюджет на Европа. С тази мощно амбициозна смяна дебютираха новите водачи Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайерн.
“Това e доста значим и основен план за Европа, който демонстрира мощната й упоритост. След оповестената от Еврокомисията зелена договорка, след конференцията за климата в Мадрид, ние поемаме уговорката Европа да стане първия климатично безпристрастен континент ”, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
„ Решени сме да оправим с климатичните промени и да ги превърнем във опция за Европейския съюз. В момента ние сме водач в това отношение и желаеме да продължим да играем водеща роля. За нас това е опция за нов подтик на растежа, тъй като е обвързвано с доста вложения, просвета и нововъведения. Наясно сме, че за някои райони ще е мъчно да пригодят, само че те ще бъдат подкрепени ”, разяснява ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
България обвързва поддръжката за капиталовите проекти на Европа с ползите на нашия бизнес и пакета Мобилност. В утвърдената версия той задължава нашите камиони да се връщат празни в страната на всеки два месеца. „ Имам поддръжка на други водачи. Нещата не свършват тук. Какви Зелени покупко-продажби и нулеви излъчвания като пращат камиони напред – обратно ”, разяснява министър председателят Бойко Борисов.
С днешния съвет завърши и финландското председателство. От януари щафетата поема Хърватия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР