Политикът от AfD (Алтернатива за Германия) Петр Бистрон е заподозрян

...
Политикът от AfD (Алтернатива за Германия) Петр Бистрон е заподозрян
Коментари Харесай

Der Spiegel: Прокуратурата обискира имоти на депутат от AfD, заради връзки с Медведчук

Политикът от AfD ( " Алтернатива за Германия " ) Петр Бистрон е обвинен в приемане на подкупи от Русия. Според прокуратурата в Мюнхен към този момент е разпоредила да бъдат претърсени няколко парцела в Берлин, Бавария и Майорка - в това число и офисът му в Бундестага.

Poslanec Bundestagu zbaven imunity kvůli kauze vazeb na Rusko

Vyšetřovatelé se domnívají, že 51letý Peter Bistron ze strany Alternativa pro Německo dostával ruské peníze prostřednictvím české internetové stránky Hlas Evropy. Dnes byl zbaven poslanecké imunity. Jeho kancelář v…
— Petr Novák (@PetrNov95968147)

Прокуратурата в Мюнхен е почнала следствие на депутата от AfD Петр Бистрон. По данни на управляващите от тази заран са претърсени няколко парцела в Берлин, Бавария и Майорка. По информация на Spiegel полицейски чиновници са пристигнали и в офиса на Бистрон в Бундестага. Политикът от AfD е обвинен в предоставяне на подкупи и пране на пари.

Преди това Бундестагът е разрешил ограниченията против Бистрон и по този метод е свалил имунитета му. Почти всички парламентарни групи са дали своят вот " за ", като единствено парламентарната група на AfD се е въздържала.

Претърсванията са разпоредени от Висшия регионален съд в Мюнхен. По данни на управляващите в тях вземат участие единадесет прокурори и към 70 полицейски чиновници. По-специално са конфискувани документи и носители на данни, които съгласно прокуратурата " сега се проучват във връзка с уличаващи или оневиняващи доказателства ". Прилага се презумпцията за невиновност.

Разследването против Бистрон е обвързвано със случая към " проруското пропагандно " издание " Гласът на Европа " (Voice of Europe). В края на март чешките управляващи постановиха наказания на платформата.

Те считат, че медийният портал, който е основан в Прага, е интервенция за въздействие и се управлява от кръстника на съветския президент Виктор Медведчук.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР