Профилът на мъжа, отговорен за покушението срещу словашкия премиер Роберт

...
Профилът на мъжа, отговорен за покушението срещу словашкия премиер Роберт
Коментари Харесай

Психолог: Възможно е опитът за атентат срещу Фицо да отключи и други актове на агресия в Европа

Профилът на мъжа, виновен за покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо демонстрира, че в тази ситуация става дума за някаква персонална проява. Най-вероятно организацията, която е направил, е персонално негова. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ дългогодишният психолог в Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи и някогашен ректор в Академията  на Министерство на вътрешните работи доцент Неделчо Стойчев.

По думите му надали седемдесет и една годишният Юрай Цинтула е ръката на някоя организация, само че в множеството случаи такива хора изпитват мощна незадоволеност от живота си и трансферират виновността за неприятното си състояние върху някой, който сега заема висока социална позиция.

Психологът не изключи опцията дейностите на Цинтула да отключат вълна от сходни опити за атентати и против други политически фигури в Европа.

Директорът на българския клуб в Кошице Стефан Пейчев уточни, че обществото в Словакия желаят Роберт Фицо да се възвърне и наблюдават новините за неговото положение.

По думите му обаче има политици, които се пробват да натрупат политически капитал от случая.

Пейчев призна, че в Словакия постоянно е имало огромно публично разделяне сред проевропейски и проруски настроения. Това се усеща както при политиците, по този начин и при елементарните жители, сподели още той.

Целия диалог с Неделчо Стойчев и Стефан Пейчев вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР