Европейските депутати в парламента в Страсбург заявиха, че беларуският лидер

...
Европейските депутати в парламента в Страсбург заявиха, че беларуският лидер
Коментари Харесай

Евродепутатите поискаха от съда в Хага да постанови ареста на Лукашенко

Европейските депутати в Народното събрание в Страсбург обявиха, че б еларуският водач Александър Лукашенко е съизвършител на съветския президент Владимир Путин в осъществяването на военни закононарушения в Украйна. В резолюция, призната от депутатите, съдът в Хага се приканва да издаде заповед за ареста му.

В нея се твърди, че Лукашенко е дал опция на " неоправданата нападателна война на Русия " и затова носи директна отговорност " за разрушенията и вредите, нанесени на Украйна ". В настрана обвиняване в резолюцията се показва, че Беларус взе участие и в насилственото депортиране на украински деца от териториите, краткотрайно окупирани от съветските войски.

В текста се загатва името на съветския комисар по въпросите на децата Мария Лвова-Белова, която към този момент се търси от Международния углавен съд за нелегално прекачване на украински деца в Русия.

Вследствие на това евродепутатите желаят използването на " огледални " наказания против Беларус, сходни на тези, които Европейски Съюз ползва против Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР