„Европейската сметна палата изисква проверка на изразходването на европейски средства

...
„Европейската сметна палата изисква проверка на изразходването на европейски средства
Коментари Харесай

Елена Йончева: Искаме проверка на пътищата, АПИ я отказва

„ Европейската счете палата изисква инспекция на изразходването на европейски средства за българските пътища и автомагистрали. Ние към този момент пет месеца желаеме позволение от АПИ да бъдат направени самостоятелни инспекции на съществени пътища, ремонтирани през последните години. АПИ на процедура ни отхвърли такава инспекция. Искаме я, с цел да покажем за каква кражба става дума ". Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева на среща с поданици на гр. Русе. Тя бе безапелационна, че това е един огромен пестник от страна на Брюксел. „ Надявам се, че корупцията в огромните инфраструктурни планове ще излезе нескрито ", сподели още Йончева. Водачът на листата на левицата, добави, че през днешния ден излезе отчет на Българска академия на науките, в който се споделя, че ще ни трябват 44 години, с цел да достигнем междинните за Европа стандарти. „ Управляващите споделят, че имаме 3,6% икономическо развиване, само че задграничните вложения са се сринали за последните 10 години. Това е по този начин освен поради корупцията, само че и поради неналичието на предвидимост ", разяснява Йончева. Тя даде образец с това, че управлението на едно от най-големите шивашки предприятия в област Русе, което е посетила през днешния ден, не знае дали ще може да издържи откакто цената на тока се вдигне още веднъж от средата на годината.

„ Можем да спрем разрушаването на България, Европа ни дава освен средства, само че и опция за това ", безапелационна бе Елена Йончева. Тя добави, че държавното управление работи против междинната класа поради един дребен кръг от хора. „ Въздухът в Русе е нечист, само че страната споделя, че няма такова нещо. Властта не взима ограничения, тъй като има обязаност сред бизнеса и властта ", съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия. Тя сподели още, че на тези избори би трябвало да се гласоподава поради България и бъдещето й. „ За да решим тези и още стотици други проблеми, на 26-и май ние ще победим с №18 в бюлетината ", приключи Елена Йончева.

Петър Витанов: Голямата ни борба е за промяна на модела на ръководство

„ Брюксел не е надалеч, доста е значимо какви хора изпращаме там и дали те отстояват българските ползи ", съобщи претендентът за евродепутат Петър Витанов. Той добави, че Европейски Съюз е опция за развиването на страната ни, само че първо той би трябвало да възвърне обществения си темперамент. „ Дори и да извоюваме повече средства от ЕС- какво от това, откакто ще ги харчат за къщи за посетители и рушащи се игрища в дребни села. Затова огромната ни борба е за промяна на модела на ръководство, тъй като ГЕРБ унищожиха страната в името на личния си интерес. Трябва ние, българските жители, да си върнем България и 26-и май е тази опция ", безапелационен бе Петър Витанов.

Момчил Неков: Искаме Европейски Съюз да се трансформира в обществен съюз

„ Искаме от политически и стопански съюз Европейски Съюз да се трансформира в обществен и да подсигуряваме минимални заплати и пенсии на европейско ниво ", сподели претендентът за евродепутат Момчил Неков. Той изясни, че това може да стане през разнообразни браншове. Неков даде образец със селското стопанство и разяснява, че е нужно първо да възстановим това, което имахме преди в бранша. „ Повече от 80% от дотациите в земеделието у нас отиват в по-малко от 6% от земеделските производители. Искаме да сложим тавани на тези дотации, с цел да можем да разпределим спомагателни средства за произвеждане на плодове, зеленчуци и отглеждането на животни ", добави той. Неков сподели още, че ръководещите схващат участието ни в Европейски Съюз единствено като пари и числа усвоени средства. Той разяснява, че никой не прави разбор на това- по какъв начин се изразходват усвоените средства и какъв резултат имат те. „ Освен да се усвояват европейски средства е нужно и във всеки бранш, изключително в земеделието, да се построи дълготрайна и работеща тактика ", сподели още Момчил Неков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР