Европейската политика на сближаване трябва да създава нови възможности за

...
Европейската политика на сближаване трябва да създава нови възможности за
Коментари Харесай

Президентът: Нужна е нова енергийна стратегия на България

Европейската политика на доближаване би трябвало да основава нови благоприятни условия за превъзмогване на районните несъответствия в Европа и в самите страни членки. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 организира среща с европейския комисар по доближаване и промени Елиза Ферейра. Двамата разискаха провокациите пред районите, свързани с климатичния и цифров преход в границите на Европейски Съюз, както и ефикасното потребление на европейските средства за реализиране на обективен преход към създаване на зелена стопанска система.

Постигането на стабилно развиване и обществено и икономическо доближаване са невъзможни без отмерено систематизиране на просветителната и научно-изследователската инфраструктура сред Западна и Източна Европа, акцентира Румен Радев. Инвестициите в развиването на човешкия капитал, образованието, образованието и квалификацията са доста по-голямо предизвикателство от тези в усъвършенстването на транспортната инфраструктура, беше общата позиция по време на срещата. За да бъде засилен процесът на конвергенция е нужен баланс сред вложенията в инфраструктура и в региона на науката и образованието, както и да бъдат основани критерии за ръководство на вложенията и доклада на резултатите, означиха още Румен Радев и Елиза Ферейра.

Много от европейските страни са изправени пред демографски провокации, което изисква целенасочени политики за повишение на качеството на живот, изключително в страните от Източна и Южна Европа, уточни Румен Радев. „ Не можем да продължим развиването си пълноценно в случай че не се оправим с демографските и районни неравенства в самата България и не насочим напъните си за по-равномерно развиване на обособените български райони “, сподели още президентът Радев.

Румен Радев и Елиза Ферейра разискаха и преходът към климатично неутрална стопанска система, който е съществено предизвикателство за страната ни в обществено и икономическо отношение. Държавният глава открои плановете за рационализиране на потреблението на възобновими енергийни източници у нас и за производството и експорт на зелен водород от слънчеви мощности. Президентът акцентира и нуждата от разработване на нова енергийна тактика на България, която ясно да дефинира какви ще бъдат методите за промяна на електроцентралите, работещи с въглища, чието потребление ще става все по-нерентабилно заради повишаващите се цени на парниковите излъчвания в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР