Европейската конвенция за правата на човека съдържа изискване към всяка

...
Европейската конвенция за правата на човека съдържа изискване към всяка
Коментари Харесай

Румен Радев: България продължава своя път към борбата с корупцията

" Европейската спогодба за правата на индивида съдържа условие към всяка една страна да се основава синхрон на другите механизми за отбрана. И през днешния ден стои въпросът дали вътрешноправните форми за тази отбрана са ефикасни. Разширяването на достъпа до конституционното правораздаване и неговият обсег биха създали отбраната на човешките права по-силна ". Това съобщи президентът Румен Радев във връзка 30-годишнината от присъединението на България към Конвенцията за правата на индивида.

" Вярвам, че наличието на генералния секретар на съвета на Европа е самопризнание за значимостта на тази годишнина. Съветът на Европа е основан в интервал, когато Европа се възвръща от разрухата на Втората международна война, посредством която спогодба се откриват отбраната правата на индивида и върховенството на правото, Съветът на Европа основава дълготраен мир на континента ", съобщи още президентът.

" От предходните две години светът към момента търпи резултатите от пандемията, а при започване на тази година има война, което ни демонстрира, че правата на индивида би трябвало да се основават от страната и нейните жители ", разяснява още Радев.

И добави: " 30 години след присъединението към Съвета на Европа България е постигнала доста, само че ние продължаваме своя път към промени в правосъдната власт, битката с корупцията по високите етажи на властта, както и медийната независимост. Днес, 25 октомври, е денят на европейските юристи. Веднага след утвърждението на правата на индивида, юристите първи разпространяваха концепцията за отбрана на тези права. Поздравявам ги и им поисквам триумф ".

Мария Бурич, основният секретар на Съвета на Европа изясни, че се преглеждат нови принадлежности за изкуствения разсъдък, които да пазят правата на индивида.

" В дейностите ни поглеждаме към всички държави-членки, с цел да се възползваме от всички наши благоприятни условия за подсилване правата на индивида. В последна сметка ние споделяме общи полезности и работим дружно по взаимни цели. Обединението е значима част, тъй като сега има рисков популизъм в Европа, който атакува главните полезности на правата на индивида и там, където популизмът съумява, жителите страдат. Нека погледнем на Изток - експанзията в Украйна води до нарушение на демокрацията, правата на индивида, върховенството на закона ", акцентира тя.

" Русия към този момент не се причислява към нашата спогодба и хората нямат концепция за тези техни права. Трябва да покажем мощ, воля, отдаденост, с цел да подсигуряваме правата, които принадлежат на всеки един човек. Постигнатото за последните 30 години демонстрира ефикасни резултати, дружно ще продължим и отсега нататък, с цел да надграждане своите достижения ", изясни още Бурич.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР