Европейската комисия ще представи предложение за въвеждане на обща горна

...
Европейската комисия ще представи предложение за въвеждане на обща горна
Коментари Харесай

ЕК ще представи плана за тавана на цената на газа до седмица - Свят

Европейската комисия ще показа предложение за въвеждане на обща горна граница на цените на газа през септември, заяви италианският министър за рационализация и промяна на околната среда Роберто Чинголани пред " La Repubblica ".

Според него 15 страни от Европейски Съюз са подкрепили въвеждането на таван на цената на газа. " Германският министър на стопанската система и климата Роберт Хабек поддържа мярката ", допълни Чинголани, представен от БГНЕС. 

Междувременно германското държавно управление желае първо да изследва вероятните опасности от въвеждането на таван на цените на газа в някоя от страните членки на съюза, сподели той. Според него е безсмислено да се постановат ценови ограничавания единствено на съветския газ.

По думите на Чинголани е " заслужено " Европа, като най-големият покупател в света, да помогне за определянето на цената на газа, с цел да отбрани бизнеса и жителите.

Европейските министри на енергетиката реализираха кардинално единодушие да сложат таван на цена на природния газ, с цел да лимитират рекордните разноски за сила. Това стана ясно след края на изключителното им събиране в Брюксел в петък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР