Европейската комисия съобщи, че утре еврокомисарите ще одобрят на седмичното

...
Европейската комисия съобщи, че утре еврокомисарите ще одобрят на седмичното
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 15.11.2022 г.


Европейската комисия заяви, че на следващия ден еврокомисарите ще одобрят на седмичното си съвещание нова оценка на ограниченията, подхванати от България, Румъния и Хърватия, с цел да изпълнят разпоредбите за Шенген.

От производители на ток ние ще станем вносители, ще си купуваме безценен ток. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията в онлайн лъчение в страницата си. Повод за коментара му е днешният спор в Народното събрание сред депутати от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и „ Продължаваме Промяната “ (ПП), които си насочиха взаимни обвинявания в неистина и въпроси кой е поел ангажимент за затваряне на огромен % от въглищните централи у нас.

С решение от през днешния ден Върховният административен съд на процедура е дал зелена светлина делът от 29%, който Варна има в сдружението " Международен панаир Пловдив " да бъде апортиран в компанията " Пълдин туринвест " на предприемача Георги Гергов. Това демонстрира текстът на решението, оповестено в уеб страницата на съда, с което е анулирано решението на Варненския административен съд, оповестил прехвърлянето на акциите за нелегално, заяви " Марица ".

Кирил Петков от „ Продължаваме промяната ” и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в Народното събрание. Повод станаха въглищните централи и тяхното закриване. В разногласието се намесиха някогашният енергиен министър Теменужка Петкова и някогашният финансов министър Асен Василев, заяви Нова телевизия.

Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион за клюка против Бойко Борисов поради изказванията му, че Петков и Василев са взимали комисионни от контракти за газови доставки през медиатори. Това съобщи юристът на Борисов Менко Менков.

Според водача на ДСБ Атанас Атанасов, “Демократична България ”, от която той е част, и “Продължаваме смяната ” щели да предложат държавно управление на малцинството. И нямало проблем да ги поддържа ГЕРБ и изобщо - който ще да ги поддържа - нали това е български парламент, вътре има български депутати, всички сме българи, “Демократична България ” оферират българско държавно управление и какво значение има кой ги поддържа. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Възраждане, Българска социалистическа партия - няма значение, значимото е да има държавно управление. Това написа в профила си във фейсбук Слави Трифонов и продължава:.

„ Продължаваме Промяната “ (ПП) и „ Демократична България “ (ДБ) може да имат общи претенденти за локалния избор. Това разяснява на брифинг в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР