Европейската комисия препоръча да започнат официални преговори с Украйна за

...
Европейската комисия препоръча да започнат официални преговори с Украйна за
Коментари Харесай

Европейската комисия призовава за преговори за членство на Украйна

Европейската комисия предложи да стартират публични договаряния с Украйна за присъединение към Европейския съюз.

Стъпката приближава Киев до мечтаната премия за участие в Европейски Съюз, пет месеца откакто 27-те държави-членки му дадоха статут на претендент.

Ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен похвали нейния „ отличен прогрес, макар че води екзистенциална война “. би трябвало да стане претендент, в случай че одобри промените.

Молдова и Украйна аплайваха за участие в седмиците откакто Русия нахлу в Украйна и двете станаха претенденти през юни. По това време Грузия беше пропусната за статут на претендент.

Президентът Володимир Зеленски дефинира отчета на Европейската комисия като „ исторически “ и сподели, че това е значим ден.

Г-жа фон дер Лайен сподели, че Украйна е изпълнила „ доста над 90% от нужните промени “, които Европейски Съюз сложи предходната година, добавяйки, че „ задачата е в действителност постижима ".

Това също беше ден за празнуване в Джорджия, сподели тя. Смята се, че държавното управление в Тбилиси е постигнало задоволителен прогрес във връзка с равенството сред половете, битката с насилието против дами и проведената престъпност.

Окончателното решение по отношение на рекомендациите ще бъде взето от държавите-членки на Европейски Съюз на срещата им през декември.

Но дяволът в постигането на задачата за участие е в детайлите.

Преговорите за присъединение към Европейски Съюз са слалом от механически детайлности и предизвестия и нормално са извънредно мудни. Страните кандидатки би трябвало да дават отговор на обширни правни и стопански критерии, с цел да се причислят.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР