Европейската комисия предложи днес визовото споразумение с Беларус да бъде

...
Европейската комисия предложи днес визовото споразумение с Беларус да бъде
Коментари Харесай

ЕК спира визовото споразумение с Беларус

Европейската комисия предложи през днешния ден визовото съглашение с Беларус да бъде отчасти замразено. Мярката се постанова, откакто Минск провокира миграционен напън по външните граници на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисията прецизира, че е подготвена отсега нататък да предлага сходни ограничения по отношение на страни, които злоупотребяват с мигрантите. Предвижда се отсега нататък при сходни случаи да има последствия за визовата политика, двустранната търговия и обезпечаването на друга поддръжка през бюджета на Европейски Съюз за страната извършител.

Европейска комисия разяснява, че днешното предложение няма да засегне елементарните жители, а единствено държавни представители на Беларус, когато пътуват в служебно качество. Съветът на Европейски Съюз ще се произнесе по предлагането на комисията и в случай че го утвърди, Минск ще бъде предизвестен 48 часа преди налагането на мярката.

Споразумението за визите с Минск влезе в действие преди година, само че от този момент Беларус спря да приема назад мигранти, проникнали през нейната граница в Европейски Съюз. Спорът сред Беларус и Европейски Съюз се задълбочи около случая с отклоняването на полет на " Райънеър " и последвалото задържане на Роман Протасевич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР