Европейската комисия предложи днес държавите, които приютяват бежанци от Украйна,

...
Европейската комисия предложи днес държавите, които приютяват бежанци от Украйна,
Коментари Харесай

EK предлага държавите, пиютяващи бежанци от Украйна, да бъдат подпомогнати с 3,4 млрд. евро

Европейската комисия предложи през днешния ден страните, които приютяват бежанци от Украйна, да бъдат подкрепени с 3,4 милиарда евро.

За страните от първа линия - Унгария, Полша, Румъния и Словакия, както и страните, приели максимален брой украински бежанци съгласно числеността на тяхното население (над един % сред 24 февруари и 23 март 2022 г.) - Австрия, България, Чехия и Естония - Европейска комисия предлага делът на авансово обезпечените средства да се усили до 45 на 100 по сумите, планувани за икономическо възобновяване от пандемията.

За всички останали страни от Европейски Съюз комисията предлага предварителното финансиране да се усили от 11 на 15 на 100. Средствата се планува да бъдат ориентирани към потребностите на бежанците от заслон, опазване на здравето, обучение и работа.

Предложенията на Европейска комисия подлежат на в допълнение утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент.

От началото на рецесията в Украйна през 2014 година Европейски Съюз е обезпечил над един милиард евро филантропична помощ. Бюджетът на Европейски Съюз за икономическо възобновяване планува 50,6 милиарда евро за политиката на доближаване до края на тази година, се отбелязва в известието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР