Европейската комисия предлага амбициозна и устойчива политика за законна миграция.

...
Европейската комисия предлага амбициозна и устойчива политика за законна миграция.
Коментари Харесай

Законна миграция: Привличане на умения и таланти в ЕС

Европейската комисия предлага амбициозна и устойчива политика за законна миграция.

Като част от всеобхватния метод към миграцията, изложен в , Комисията предлага правни и оперативни начинания, които ще бъдат в интерес на стопанската система на Европейски Съюз, ще засилят съдействието с страни отвън Европейски Съюз и ще подобрят цялостното ръководство на миграцията в дълготраен проект. Наборът от оферти включва и съответни дейности за улеснение на достъпа до пазара на труда на Европейски Съюз за хората, които бягат от съветското настъпление в Украйна.

Комисията предлага да се преразгледат и. Въвеждането на опростена процедура за единно комбинирано позволение за работа и престояване ще направи процеса по-бърз и по-лесен за претендентите и работодателите, а преразглеждането на Директивата за дълготрайно пребиваващите лица ще улесни придобиването на статут на дълготрайно пребиваващ в Европейски Съюз посредством опростяване на изискванията за банкет.

За да се реализира на по-добро сходство сред уменията и потребностите на пазара на труда, Комисията предлага да се ускори оперативното съдействие на ниво Европейски Съюз сред страните членки, както и с страните сътрудници. След на партньорствата в поддръжка на гениите през юни 2021 година понастоящем Комисията предлага редица стъпки, тъй че първите партньорства да бъдат контрактувани до края на 2022 година Комисията предлага да сътвори и първата платформа, която обгръща целия Европейски Съюз, и инструмент за намиране на сходства — запас на Европейски Съюз от гении, с цел да направи Европейски Съюз по-привлекателен за жители на страни отвън Европейски Съюз, които търсят благоприятни условия, и да помогне на работодателите да намерят нужния им гений.

И най-после, Комисията изследва възможни спомагателни благоприятни условия за законна миграция към Европейски Съюз в средносрочен и дълготраен проект, като регистрира капацитет за фокусиране върху насочени към бъдещето политики в три области на деяние: грижите, младежта и нововъведенията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР