Европейската комисия отново призова страните членки да ратифицират Истанбулската конвенция.

...
Европейската комисия отново призова страните членки да ратифицират Истанбулската конвенция.
Коментари Харесай

След дивангейт: ЕК призова за ратифициране на ИК, Турция - местата бяха според изискванията на ЕС

Европейската комисия още веднъж прикани страните членки да ратифицират Истанбулската спогодба. Досега шест страни членки, измежду които е България, не са го създали.

Европейски Съюз подписа конвенцията през 2017 година и утвърждението на документа остава водеща цел за Комисията, съобщи представителят на Комисията Ерик Мамер. Той добави, че насилието над дамите е недопустимо и има потребност от законодателство в тяхна отбрана.

В подтекста на „ дивангейт “

Мамер отговори на журналистическият въпрос в подтекста на абсурда към визитата на ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен в Турция на 6 април. Тогава тя трябваше да седи в профил на диван, до момента в който президентът Реджеп Ердоган и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел седнаха в кресла един до различен.

Мнозина видяха в постъпката на Ердоган обръщение, обвързвано с отношението към дамите.

Европейски Съюз подписа конвенцията през 2017 година и утвърждението на документа остава водеща цел за Комисията, съобщи представителят Ерик Мамер.

От своя страна турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че разпределението на местата по време на визитата на ръководителите на Евросъюза в Анкара е в сходство с условията на протокола на Брюксел.

„ Местата за сядане бяха разпределени в сходство с условията на Европейския съюз, точка по въпроса. Не бихме декларирали това категорично, в случай че нямаше обвиняване против нас, само че видяхме, че това се разяснява на най-високо равнище, като че ли е направено от Турция “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР