Европейската комисия осъжда вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство

...
Европейската комисия осъжда вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство
Коментари Харесай

ЕК осъди като вандализъм посегателството на Възраждане срещу сградата й

Европейската комисия осъжда вандалските прояви против постройката на нейното посланичество в София.

Това се се показва в позиция на Европейска комисия, изпратена до Българска телеграфна агенция от Представителството на комисията в България, като мотивът за реакцията е вчерашния митинг на " Възраждане ", при който постройката на ул. " Г.С. Раковски " 124 бе замеряна с алена багра.

" Правото на кротичък митинг е съществена полезност във всяко демократично общество, само че всевъзможни прояви на принуждение или вандализъм против здания на европейски институции са неприемливи, се отбелязва в позицията. Ще уведомим способените управляващи, които носят отговорност за следствието на случая ", написа в нея.

Реакция пристигна през днешния ден и оот Министерство на външните работи (МВнР).

" Министерството на външните работи на Република България изрично осъжда похищението против постройката на Дома на Европа в София. Подобни действия контрастират в несъответстващ контраст на модерна България, както и на демократичните полезности, които страната ни въплъщава ", се показва в позицията, оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи.

И водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов даде своята " милостиня " днес - във фейсбук - разяснявайки обява на Бойко Борисов, с която водачът на ГЕРБ осъжда " вандалската демонстрация ".

" Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното съветско въздействие в нашето общество ", написа Борисов, призовавайки за обединяване на " демократичните систематични партии ".

" Инфилтрацията на враждебното американско въздействие в нашето общество продължава съвсем необезпокоявано към този момент повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим против този израстък в страната ни. С вчерашния митинг ние просто направихме следващата крачка по пътя, водещ ни към освобождението на страната ни от непознатите зависимости и обвързаности. България още веднъж ще бъде свободна и самостоятелна!! И нито ГЕРБ, нито патериците им Политическа партия и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим развой! " - отвръща уредникът на вчерашния митинг. (Правописът е запазен).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР