Европейската комисия обяви днес намерение да започне изготвянето на годишни

...
Европейската комисия обяви днес намерение да започне изготвянето на годишни
Коментари Харесай

Еврокомисията: България да влезе в Шенген

 Европейската комисия разгласи през днешния ден желание да стартира правенето на годишни отчети за положението на Шенгенското пространство. В тактиката на Европейска комисия за подсилване на Шенген се съдържа още веднъж рекомендация Съветът на Европейски Съюз да гласоподава за приемането на България и Румъния в пространството без гранични инспекции, тъй като двете страни са изпълнили условията още преди 10 години, заяви Българска телеграфна агенция.

Приемането в Шенген на България, Румъния и Хърватия е водеща задача за нас, означи зам.-председателят на комисията Маргаритис Схинас на конференция. Последното решение не е в наши ръце, само че непрекъснато предлагаме разширение на Шенген, добави той. Фактите ясно демонстрират, че трите страни са подготвени, добави Схинас.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази вяра решението на Съвета на Европейски Съюз да бъде взето скоро. Комисията отбелязва в днешното предложение потребността до 2023 година осведомителните системи за ръководство на границите и за миграцията да бъдат свързани и съвместими. Предлага се в европейското законодателство трайно да залегне опцията за отделяне на така наречен зелени коридори за улеснено придвижване на артикули през вътрешните граници при положение на нови изключителни условия като днешната пандемия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР