Европейската комисия не очаква газопроводът Северен поток 1 да бъде

...
Европейската комисия не очаква газопроводът Северен поток 1 да бъде
Коментари Харесай

ЕК не очаква газът отново да потече по Северен поток 1

Европейската комисия не чака газопроводът " Северен поток 1 " да бъде рестартиран след годишната му поддръжка, планувана да завърши в четвъртък. Това съобщи еврокомисарят по бюджета и администрацията Йоханес Хан, представен от " Уолстрийт джърнъл ".

Работим върху догатката, че " Северен поток 1 " няма да се върне към работа, е съобщил Хан в Сингапур.

Коментарът му идва, откакто през вчерашния ден съветският газов колос " Газпром " уведоми клиентите си в Европа, че не може да подсигурява доставки на газ заради " изключителни " условия.

От своя страна ръководителят на Международната организация по енергетика Фатих Бирол предизвести, че Европа би трябвало да предприеме незабавни стъпки за понижаване на потреблението на газ преди зимата и прикани държавните управления да лимитират потреблението на климатици и да стартират да продават газ на търг за индустрията.

Европейският съюз, който наложи наказания на Москва поради съветската инвазия в Украйна, има за цел да спре потреблението на съветски изкопаеми горива до 2027 година, само че желае доставките да продължат към този момент.

На 11 юли доставките на съветски природен газ за Европа през тръбопровода " Северен поток 1 " бяха прекъснати за осъществяването на планувана годишна техническа поддръжка.

Европейските водачи обаче се притесняваха, че Русия може изцяло да спре доставките на газ в отговор на наложените й наказания поради нашествието в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР