Европейската комисия изготвя доклад и препоръки към държавите членки за

...
Европейската комисия изготвя доклад и препоръки към държавите членки за
Коментари Харесай

ЕК изготвя препоръки за предоставяне на гражданство

Европейската комисия изготвя отчет и рекомендации към страните членки за даването на поданство, най-много на богати вложители. Това заяви през днешния ден представител на Комисията. От Брюксел отхвърлиха коментар за арестите в Държавната организацията за българите в чужбина.

Докладът и рекомендациите на Европейската комисия са свързани с даването на по този начин наречените " златни визи " на вложители.

По-рано тази година " Трансперански интернешънъл " популяризира отчет, съгласно който богати чужденци си купуват паспорти или документи за престой в страни от Европейски Съюз против ангажимент за вложения.

Според отчета в някои страни цената на " златните визи " доближава 10 милиона евро. След упоменатите страни, които употребяват сходни схеми, е и България.

Брюксел отхвърли коментар във връзка арестите в Държавната организация за българите в чужбина.
Кристиян Вигард - представител на Европейска комисия: Не разясняваме следствия, които не са завършили. Разбира се, страните членки сами би трябвало да подхващат нужните дейности, в случай че има случаи на корист с пълномощия от страна на държавни чиновници.
Европейската комисия ще показа рекомендациите си за даване на поданство до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР