Европейската комисия (ЕК) ще вземе отношение по санкциите,, в следващия

...
Европейската комисия (ЕК) ще вземе отношение по санкциите,, в следващия
Коментари Харесай

Санкциите по Магнитски влизат и в доклада за върховенството на закона в ЕС

Европейската комисия (ЕК) ще вземе отношение по глобите,, в идващия си отчет за върховенството на закона в Европейски Съюз, заяви Жюлиен Мусние от генералния секретариат на Европейска комисия пред комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Той удостовери, представен от Българска телеграфна агенция, че отчетите ще бъдат показани на 20 юли.

По думите му България към момента не е изпълнила напълно част от рекомендациите в последниядоклад на Европейска комисия за нашата страна по механизма за съдействие и инспекция - за повишение на отчетността и за въвеждане на опция за наказателно следствие на основния прокурор.

България извърши условията за преустановяване на механизма, само че остава още работа, разясни Мусние. Той добави, че комисията поддържа връзка с българските управляващи по тези въпроси и регистрира продължаващите разисквания с Венецианската комисия и с Конституционния съд.

Мусние приказва пред евродепутатите във връзка най-новия отчет на Европейска комисия по механизма за наблюдаване на Румъния. Комисията показа нов отчет на Букурещ по-рано тази година и към този момент не е предложила преустановяване на механизма за Румъния, както направи през 2019 година за нашата страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР