Европейската комисия да се намесва активно, когато националните правителства в

...
Европейската комисия да се намесва активно, когато националните правителства в
Коментари Харесай

Радан Кънев: ЕК да се намеси, когато държавите не осигурят ваксини на гражданите си

Европейската комисия да се намесва интензивно, когато националните държавни управления в държавите-членки не съумеят да обезпечат ваксини против COVID-19 за жителите си. Този апел насочи евродепутатът Радан Кънев.

По време на дебатите за тактиката за имунизиране в Европарламента Радан Кънев уточни като два съществени казуса нежеланието на хората да се имунизират и голямата разлика в темповете на ваксиниране в другите страни.

Кънев даде за образец България и Нидерландия - две страни, които имат друг стандарт на живот, само че изостават поради неприятно ръководство на рецесията.

Петър Витанов зададе три въпроса към Комисията:

" Първо: Какви ограничения ще предприеме Европейска комисия, с цел да подсигурява своевременните доставки от компаниите производители на ваксини. Второ: По какъв метод ще бъдат подкрепени, насърчени или глобени страни членки, които доста изостават със скоростта на имунизиране. И трето: Предвижда ли се общоевропейска осведомителна акция, която да преодолее недоверието за имунизациите ".

Евродепутатите ни бяха единомислещи, че определеният от Комисията метод всички да закупят дружно ваксини е бил само верният.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР