Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс ще помогне

...
Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс ще помогне
Коментари Харесай

Фронтекс ще помогне на Гърция за мигрантите

Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс ще помогне на Гърция да се оправи с огромния брой мигранти на външните граници на Европейски Съюз.

Фронтекс разгласи на уеб страницата си, че гръцкото държавно управление е отправило публично искане за бърза гранична интервенция на морската й граница в Егейско море.
Бързата външна интервенция съставлява оказване на неотложно подпомагане на страна членка на Европейски Съюз, която е подложена на ексклузивен напън на външните граници, изключително обвързван с огромен брой жители на страни отвън Европейски Съюз, опитващи да се влязат незаконно на негова територия.

"Предвид бързо разрастващата се обстановка на външните граници с Турция, моето решение е да се предприеме бърза гранична интервенция, желана от Гърция. Това е част от мандата на Фронтекс за подпомагане на страна членка, изпаднала в изключителна обстановка ", съобщи изпълнителният шеф на Фронтекс Фабрис Леджери.

Агенцията към този момент е засилила потенциала по гръцките граници и пренасочва там чиновници от други интервенции, с цел да обезпечи незабавна помощ на Гърция.
След като съгласува проекта за деяние с Гърция, Фронтекс ще изиска от страните членки на Европейски Съюз и на Шенгенската зона да обезпечат в период от 5 дни гранични чиновници и различен нужен личен състав от наброяващия 1500 души общ фонд за бързо реагиране, както и належащо съоръжение в период от 10 дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР