Европейска страна със строги църковни порядки разрешава асистираното самоубийство. Френският

...
Европейска страна със строги църковни порядки разрешава асистираното самоубийство. Френският
Коментари Харесай

Изненадващо!: Европейска страна със строги църковни порядки разрешава асистираното самоубийство

Европейска страна със строги църковни порядки позволява асистираното самоубийство. Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че възнамерява приемането на ново законодателство, узаконяващо „ помощта при умиране “, което ще разреши на пълнолетни хора, страдащи от смъртоносно заболяване без известно лекуване, да одобряват лекарства с летален резултат, съобщи Асошиейтед прес.

Текстът на плана на нормативния акт ще бъде показан напролет.

Очакваше се това да стане още в края на предходната година, само че беше отсрочено.
Този ход беше разгласен, откакто предходната година беше оповестена информацията, че множеството френски жители поддържат легализирането на опциите за преустановяване на живота.

В изявление, оповестено от френските вестници „ Либерасион “ и „ Кроа “ (католическо издание), Макрон съобщи, че новият законопроект ще бъде стеснен до възрастни, страдащи от нелечимо заболяване, за които се чака да умрат в „ кратковременен или средносрочен проект “ и които изпитват „ непоносими “ физически или психически премеждия.

Макрон съобщи, че законът ще предложи „ вероятен път, в избрана обстановка, с точни критерии, където здравното решение играе своята роля “.

Той даде образец с хора с неизлечимо онкологично заболяване, някои от които към този момент са отишли в чужбина, с цел да сложат завършек на живота си.

Само навършилите 18 години, които са способни да вземат независими решения, ще могат да се възползват от новото право. Това значи, че хората с тежки психиатрични положения и невродегенеративни болести като заболяването на Алцхаймер няма да имат право на това, посочи Макрон. Желаещите ще би трябвало да потвърдят още веднъж избора си 48 часа след първичната поръчка за асистирано самоубийство. След това ще би трябвало да получат отговор от медицински екип в границите на най-много две седмици. След това доктор ще издаде рецепта за смъртоносното лекарство, годна за три месеца.

Държавният глава съобщи, че възнамерява да стартира законодателния развой през май.

Асоциациите на болногледачите и Църквата във Франция остро разкритикуваха проектозакона за „ асистираната гибел “, показан от Макрон. Болногледачите дефинираха законопроекта като „ опровержителен на полезностите на опазването на здравето “. А Църквата – като „ машинация “.

„ Такъв закон ще насочи цялата ни здравна система към гибелта като решение “, декларира Ерик дьо Мулен-Бофор, ръководител на конференцията на френските епископи, в католическия ежедневник „ Кроа “.

„ Болногледачите от асоциацията „ Край на живота “ научиха за изявлението на президента с смут, яд и горест “, се споделя в изказване на няколко асоциации на болногледачи.

„ Държавният глава афишира ненадейно основаването на една система, която е надалеч от потребностите на пациентите и от ежедневната действителност на лицата, полагащи грижи за тях. Това ще докара до съществени последствия за връзките в опазването на здравето “, прибавят те.

Според болногледачите „ достойното умиране е законно искане. Но точно това е задачата на палиативните грижи, които страдат от пословична липса на финансиране “ във Франция.

Процесът по одобрение на законопроекта в Народното събрание на Франция се обрисува да бъде дълъг и е малко евентуално нормативният акт да бъде признат преди 2025 година Предвиждайки рецензиите, Макрон към този момент разгласи и поддръжка за палиативните грижи. За този бранш ще бъдат отпуснати спомагателни милиарди евро за 10 години.

 

Източник – Associated Press/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР