Европа вече не е "болният човек" на световната икономика, пише

...
Европа вече не е "болният човек" на световната икономика, пише
Коментари Харесай

Икономисти прогнозират златен период за европейската икономика

Европа към този момент не е "болният човек " на международната стопанска система, написа Bloomberg в собствен коментар. Еврозоната към този момент се радва на най-силния си напредък от десетилетие, а икономисти от Credit Suisse Group AG и Oxford Economics декларират, че се валутният съюз върви към към златен интервал на напредък при ниска инфлация.

Обратът е озадачаващ за район, който потъна в международната финансова рецесия и в личните си разтърсвания на държавен дълг, рекордна безработица и дефлация, която заплаши самото оцеляване на валутния съюз.

Макар че към момента има какво да се компенсира, възходът най-малкото основава вярата, че някои белези ще стартират да се лекуват, разяснява още изданието.

Има много място за усъвършенстване, акцентира пред Bloomberg икономистът от Oxford Economics в Лондон Ангел Талавера, откакто през предходната седмица данните за европейската стопанска система изненадващо надвишиха упованията на анализатори и бе регистриран растеж от 2.2% при прогноза за 1.7 на 100 през май.

В собствен отчет от Международния валутен фонд показаха, че европейският район, който включва както еврозоната, по този начин и разрастващите се стопански системи в Централна и Източна Европа, има позитивен резултат върху останалата част от света. Също по този начин се споделя, че тези по-светли вероятности съставляват главната част от възходящото преразглеждане на световните си вероятности през октомври.

За еврозоната икономистите, интервюирани от Bloomberg, са нараснали прогнозите си за напредък осем пъти през тази година. Данните, които евентуално ще бъдат оповестени във вторник, се чака да покажат, че районът е придобил по-голяма мощност през третото тримесечие.

У нас

По данни на Министерството на стопанската система България е измежду първите пет страни по стопански напредък в Европейския съюз. Страната ни се подрежда и в челната тройка по най-ниска задлъжнялост. Пред нас са единствено Естония и Люксембург, по данни на Евростат, представени от БНР. През 2017 година са регистрирани и върхове на пазара на труда. Броят на заетите доближава 3.2 млн. души или близо 72%. Така че положителното развиване на европейската стопанска система сигурно не ни отминава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР