Европа трябва да предприеме незабавни стъпки за намаляване на потреблението

...
Европа трябва да предприеме незабавни стъпки за намаляване на потреблението
Коментари Харесай

МАЕ предупреди: Европа незабавно да намали потреблението на газ преди тежката зима

Европа би трябвало да предприеме незабавни стъпки за понижаване на потреблението на газ преди зимата, предизвести Международната организация по енергетика (МАЕ). Тя приканва държавните управления да лимитират потреблението на климатици и да стартират да продават газ на търг за индустрията. В противоположен случай рискуват нормиране на синьото гориво (ограничаване на предлагането на газ) през най-студените месеци от годината, написа.

IEA chief warns Europe to prepare for total shutdown of Russian gas exports -- keep nuke plants open + cut energy demand
— Nancy E Anderson Associates (@Sallan_Found)

Миналата седмица ръководителят на МАЕ Фатих Бирол, съобщи че съкращенията на съветските доставки значат, че европейските старания да реализират заложените цели няма да съумеят и прикани държавните управления "да регистрират всеки оставащ ден ", с цел да запълнят оборудванията за предпазване на газ през идващите три месеца, написа

"Последните дейности на Русия да понижи още повече потоците от природен газ към Европа, съчетани с други неотдавнашни спирания на доставките, са код "червено " за Европейски Съюз ", означи Бирол.

"Европа би трябвало да работи в този момент и да вземе поради всеки оставащ ден ", уточни той, добавяйки, че макар че високите цени към този момент са лимитирали част от потреблението, "необходими са обилни спомагателни понижения на газовото ползване, с цел да се приготви Европа за идната тежка зима ".

Шефът на МАЕ сподели още, че последният разбор на организацията, която работи като енергиен наблюдаващ за страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, допуска, че Европа би трябвало да ограничи потреблението с 12 милиарда кубически метра от в този момент до началото на отоплителния сезон, или еквивалент на 130 танкера, пренасящи по море полутечен природен газ.

Призивът на МАЕ идва в миг, когато Брюксел би трябвало да разгласи проект през актуалната седмица за зимата, който проект ще предложи ограничения за страните от Европейски Съюз за понижаване на потреблението на природен газ.

Преговорите по този проект продължиха през уикенда, като се концентрираха върху това дали Европейската комисия може да приложи наложителни цели за понижаване на газа за страните членки, оповестиха за "Файненшъл таймс " двама неназовани европейските представители.

Междувременно газът в Европа поевтинява едва по време на търговията в понеделник, защото по-голямото произвеждане на слънчева сила лимитира търсенето на оскъдното синьо гориво макар продължаващите терзания по отношение на съветските доставки.

Към 14.00 българско време фючърсите на нидерландския газ хъб TTF се намаляват в границите на деня с 2,3% малко под 156 евро за мегаватчас, отстъпвайки с към 11% от 4-месечни ценови връх към 187 евро за MWh, доближат на 7-ми юли.

В неделя Германия създаде рекордно количество слънчева сила, а прогнозите сочат нов връх този вторник.

Междувременно турбината, която беше основна част от тръбопровода "Северен поток 1 " и която беше изпратена в Канада за ремонт, беше превозена със аероплан до Германия, което се възприема като сигнал, че Европейски Съюз може да желае да я върне на съветския "Газпром ", с цел да избегне цялостно прекъсване на доставките на съветски газ.

Цените на природния газ обаче могат още веднъж да се покачва тази седмица предвид на вероятностите за по-силно търсене на електрическа енергия за изстудяване на фона на горещи талази в Западна Европа и защото няма сигурност дали Москва ще възобнови доставките за Европа след края на десетдневната годишна профилактика на "Северен поток 1 " на 21-ви юли.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР