Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон (Франция) заяви днес по

...
Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон (Франция) заяви днес по
Коментари Харесай

Тиери Бретон обясни как ЕС да се отърве от руска газова зависимост

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон (Франция) съобщи през днешния ден по телевизия Европа 1, че Еврокомисията има проект по какъв начин да се размени най-малко половината от внасяния съветски природен газ, който към този момент не попада под европейски наказания.

" Трябва да се освободим от съветския газ и да си върнем автономията допустимо най-бързо, тъй като Владимир Путин не харесва европейския план. Той употребява природния газ, за ​​да ни разделя, от години прави всичко допустимо, с цел да раздели Европа “, сподели комисарят. " Той опита да ни раздели посредством своята ваксина " Спутник ", само че не съумя, направи всичко допустимо, с цел да се намеси в нашите демокрации посредством " Русия през днешния ден " и сега използва газа с единствената цел да ни разедини ", изясни Тиери Бретон, който е някогашен френски министър на стопанската система, финансите и бюджета.

През 2021 година 45% от вносния природен газ в Европейски Съюз бе съветски. " Подготвени сме, ако Кремъл спре подаването на газ ", сподели комисарят и изложи следния проект: Европейски Съюз получава от Русия 155 милиарда куб. м природен газ годишно. От Съединени американски щати и Катар ще бъдат доставяни 50 милиарда куб. м газ; 10 милиарда ще дойдат от други страни по съществуващите газопроводи; ще се форсира построяването на слънчеви и ветропаркове, чиято сила ще размени потреблението на 25 милиарда куб. м естествен газ; разисква се също стартирането на към този момент затворени въглищни електроцентрали.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР