Еврокомисарят за работни места и социални права Никола Шмит посети

...
Еврокомисарят за работни места и социални права Никола Шмит посети
Коментари Харесай

Еврокомисар Никола Шмит впечатлен от Центъра за бежанци в Пловдив

Еврокомисарят за работни места и обществени права Никола Шмит посети Центъра за бежанци в Пловдив и даде висока оценка за основаната база и обезпечените условия за настаняване на украински жители.

Той беше в града на тепетата поради Десетия конгрес на субектите на обществената стопанска система, в границите на който посети Социалното дружество за хора с увреждания и Общностния център за деца и фамилии. По време на обиколката получи покана от зам.-кмета Георги Титюков да отидат до някогашната Белодробна болница, където е самостоятелен центърът. На място бяха посрещнати от украинката, живееща от години в Пловдив, Наталия Еллис, която е доброволка и оказва помощ на своите сънародници, потърсили избавление от военния спор тук.

„ Европа поддържа хората на Украйна, схваща страданието им. Всички (местна власт и ЕС) ще поставим старания, с цел да се чувствате като вкъщи си “, съобщи Шмит, който беседва с настанени в центъра украински бежанци. Еврокомисарят и екипът му разясниха, че Пловдив е един от дребното градове, в които има сходни центрове за бежанци. От своя страна Наталия Еллис акцентира каква голяма поддръжка получават настанените в бившето лечебно заведение бежанци и от Община Пловдив, и от регионалната администрация.

На място в Оперативна програма „ Социално дружество за хора с увреждания “ еврокомисар Никола Шмит видя по какъв начин хора с разнообразни проблеми създават неповторими сувенири в трите ателиета – по текстил, керамики и стъклодухане, в Социалното дружество.

В Общностния център пък беше посрещнат с къса стратегия – деца, ползватели на обществената услуга, извършиха химна на страната и фолклорни песни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР