Международната работна група по въпросите на сигурността и евроатлантическата интеграция

...
Международната работна група по въпросите на сигурността и евроатлантическата интеграция
Коментари Харесай

Групата Ермак-Расмусен: Украйна да бъде приета в НАТО до юли 2028 г.

Международната работна група по въпросите на сигурността и евроатлантическата интеграция на Украйна предлага да се откри съответен период за приемането на страната в НАТО - не по-късно от юли 2028 година при осъществяването на съответни условия, заяви Гордон.

Съпредседатели на групата са шефът на офиса на украинския президент Андрий Ермак и някогашният общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Подготвен е отчет с съответни оферти и претекстове за бъдещото участие на Украйна в отбранителния съюз.

Препоръчва се на идната среща на НАТО във Вашингтон да бъде отправена покана към Украйна за присъединение към Алианса и да бъде предоставено на съвета Украйна-НАТО да дефинира съответни условия за участието.

Предлага се членовете на Алианса да се ангажират разноските им за защита да са не по-малко от 0,25% от брутния артикул на съответната страна, както и да се отблокират замразени съветски активи за 300 милиарда $ и те да бъдат пренасочени като помощ за Украйна.

Авторите на документа оферират също да се засилват напъните за секване на опциите на Русия за реализиране на действен триумф по въздух, море и суша. Да се отстранен всички ограничавания по потреблението и типа на стандартните оръжия, излъчени на Украйна от съдружниците – ВСУ да могат да нанасят удари по военни цели на територията на Русия.

Ермак акцентира, че в случай че Украйна не получи покана от НАТО на Вашингтонската среща, това може още повече да ускори съветската експанзия.

Фог Расмусен също е уверен, че за успеха на Украйна и постигането на резистентен мир са нужни решителни дейности от страна на Алианса.

Документът е подписан от членовете на групата, измежду които са експрезидентът на Литва Даля Грибаускайте, експрезидентът на Полша Александър Квашневски, някогашният министър председател на Финландия Сана Марин, някогашният министър председател на Англия Борис Джонсън, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън и други известни от интернационалната сцена политици.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР