Проф. д.с.н. Кольо Коев бе удостоен с почетното звание Доктор

...
</TD
>Проф. д.с.н. Кольо Коев бе удостоен с почетното звание Доктор
Коментари Харесай

Пловдивският университет връчи званието Доктор хонорис кауза

Проф. д.с.н. Кольо Коев бе почетен с почетното звание " Доктор хонорис идея “ на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. Тържествената гала, която се състоя през днешния ден в Ректората на висшето учебно заведение, беше част от събитията по случай 20-ата годишнина от основаването на Философско-историческия факултет.

Ръководителят на катедра " Социология и науки за индивида “ доцент доктор Нина Николова показа проф. Коев. Тя подчертава върху големия му принос за основаването и одобряването на компетентност " Социология " в Пловдивския университет през 1995 година. През годините той освен е поддържал най-високо равнище на проучване и развиване на социологическата мисъл, само че и е допринасял непрекъснато за извеждането на българската просвета на високо равнище и в международен мащаб. Проф. Коев е началник на новооткритата докторска стратегия " Наука, технологии и свръхмодерен капитализъм “, която получи висока акредитационна оценка.

Проф. Коев получи специфични поздравления от ректора на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. Проф. доктор Румен Младенов означи, че университетският съвет на висшето учебно заведение прави оценка доста високо достиженията му и единомислещо е взел решение за отсъждане на това високо звание.

Тържествената гала по връчване на почетното звание беше последвана от откриването на тридневна Научна конференция с интернационално присъединяване на тематика: " Хуманитарното и общественото знание – разкази и хоризонти “. Работата на конференцията стартира в пет тематични панели, както следва: Философия, социология и науки за човека; Културно завещание и антропология; История и археология; Приложна и институционална социология; Теология. С местата, часовите диапазони, участниците и пленарните отчети на 16 и 17 май 2024 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР