Евродепутатите подкрепиха във вторник мерки за борба с укриването на

...
Евродепутатите подкрепиха във вторник мерки за борба с укриването на
Коментари Харесай

ЕП затяга контрола над електронната търговия

Евродепутатите поддържаха във вторник ограничения за битка с укриването на Данък добавена стойност в електронната търговия. Всяка година в Европейски Съюз се губят към 137 млн. евро от измами с този налог, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Те утвърдиха две законодателни оферти, които изискват предлагащите разплащателни услуги компании да пазят данни за осъществените заплащания в трансграничната електронна търговия. Ще се сътвори нова централизирана система за електронно предпазване на тези данни, тъй че националните управляващи да разполагат с информация за осъществените заплащания.

Мерките ще укрепят и административното съдействие сред данъчните управляващи на страните членки и фирмите, предлагащи разплащателни услуги.

Евродепутатите внесоха и много ремонти на препоръчаните текстове, с цел да улеснят обмена на информация. Сред тях са предоставяне на мандат на европейската прокуратура да спомага на националните управляващи при правосъдно гонене на измамниците с Данък добавена стойност, предпазване на данните за заплащанията в продължение на три години от компаниите, които оферират разплащателни услуги и други

Правилата за подсилване на административното съдействие в битката с измамите бяха утвърдени с 590 гласа " за ", 19 " срещу " и 81 въздържали се. Директивата за активността на фирмите, предлагащи разплащателни услуги, бе призната с 591 гласа " за ", 18 " срещу " и 86 въздържали се. Българските евродепутати са подкрепили и двете решения. Съветът на министрите на страните членки би трябвало да утвърди новите ограничения.

--------------

По данни на Европейска комисия онлайн търговията в общността е 550 милиарда евро годишно, като 96 милиарда от тях са трансгранична търговия. Очаква се новите правила да усилят със 7 милиарда евро приходите от Данък добавена стойност в страните от Европейски Съюз.

-----------------
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР