Евродепутати изпратиха писмо до еврокомисаря по екологията Кармену Вела с

...
Евродепутати изпратиха писмо до еврокомисаря по екологията Кармену Вела с
Коментари Харесай

Евродепутати зоват България да бъде наказана заради Пирин и Кресненското дефиле

Евродепутати изпратиха писмо до еврокомисаря по екологията Кармену Вела с искане да бъде стартирана наказателна процедура против България. Те аргументират настояването си със обилни нарушавания на европейското законодателство. По-точно става дума за нарушаване на Закона за опазването на околната среда, включващ отговорности по "Натура 2000 " в Национален парк "Пирин " и Кресненското дефиле.

Писмото е подписано от Светослав Малинов (Европейска национална партия), Ска Келер (Зелени/Европейски свободен алианс), Сирпа Пиетикайнен (Европейска национална партия), Катрин Биърдър (Алианс на либералите и демократите за Европа), Ребека Хармс (Зелени/Европейски свободен алианс), Елеонора Еви (Европа на свободата и директната демокрация), Джо Лейнен (Прогресивен алианс на социалистите и демократите), Марк Демесмекер (Европейски консерватори и реформисти), Меря Килонен (Европейска обединена левица – Северна зелена левица).

"Ние, долуподписаните членове на Европейския парламент, Ви пишем, с цел да изразим безпокойството си от сериозната обстановка в две предпазени от европейското законодателство зони в България – Национален парк "Пирин " и Кресненското дефиле. Призоваваме Ви незабавно да разгледате случая с Национален парк "Пирин ". Молим Ви да се намесите и да гарантирате, че цялата автомагистрала ще бъде отвън Кресненското дефиле ", се показва в писмото на евродепутатите.

Те акцентират, че българското държавно управление е взело решение за Национален парк "Пирин ", с което се отваря за строителство съвсем половината от площта, която е част от "Натура 2000 " и е обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

Според евродепутатите Кресненското дефиле, което също е част от "Натура 2000 ", е под опасност поради строителството на автомагистрала "Струма ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР