Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства, съобщи

...
Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства, съобщи
Коментари Харесай

ОЛАФ разкри грандиозна далавера на евродепутати

Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства, заяви службата за битка с измамите с бюджета на Европейски Съюз (ОЛАФ).

В известието не се показват имената или партийните групи, към които се числят нарушителите.

Уточнява се, че въпросните евродепутати превеждали сред 2014 и 2019 година част от заплатите си към партийните централи вкъщи. Други евродепутати повишили възнагражденията на помощниците си, с цел да разполагат те с задоволително средства, които също да насочват към националните партийни каси. Случаите са свързани с превеждането на над един милион евро за петгодишния мандат и касаят евродепутати от две политически групи.

ОЛАФ разяснява, че Европейският парламент не е планувал ефикасни санкции за сходни случаи, нито метод за възобновяване на непозволено употребяваните средства. Допълва се, че парламентарните сътрудници не са правили паричните преводи непринудено, а по силата на вътрешнопартийни наредби.

Европейската работа предлага подобаващи санкции за засегнатите евродепутати, дисциплинарни ограничения и възобновяване на средствата. ОЛАФ упорства помощниците на евродепутатите да бъдат преследвани дисциплинарно, тъй като са изпълнили партийни нареждания, които опонират на наличието на договорите им с Екологичен потенциал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР