Евродепутатът Радан Кънев (ЕНП/Демократична България) разкритикува обявяването на новите здравни

...
Коментари Харесай

Насъскват ни едни срещу други, къде са икономическите мерки? |

Евродепутатът Радан Кънев (ЕНП/Демократична България) разкритикува оповестяването на новите здравни ограничения за битка с ковид без към тях да са приложени проекти за поддръжка на стопанската система и механизми за обезщетения.

Според него това се прави само, с цел да се опълчват едни групи в обществото на други.

Ето какво написа Кънев в профила си във фейсбук:

Добре е да съхраним разсъдък и спокойствие.

Спорът за здравните ограничения е нездравословен без държавното управление да е показало икономическите и обществени ограничения за отплата. Здравните ограничения са нужни, незабавни, закъснели. Но те не могат да бъдат наложени и даже обсъждани без икономическите.

Това е политически и психически капан. Властта, вместо да предложи всеобхватна и съгласувана политика за битка с рецесията, насъсква жителите и общностите едни против други. Следващата стъпка е Борисов да изиграе “доброто ченге ” и да обезсмисли предложенията на Министерство на здравеопазването и щаба...

Здравни ограничения без нов бюджет и стопански пакет обезщетения не са сериозна основа за диалог и публично единодушие. А налагането им, на фона на разхитителен, предизборно- “социален ” бюджет, е чисто закононарушение, също както и бездействието на фона на рекорден брой жертви, изключително измежду медиците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР