Евродепутатът от Унгария Йозеф Сайер, задържан на забранена секс вечеринка

...
Евродепутатът от Унгария Йозеф Сайер, задържан на забранена секс вечеринка
Коментари Харесай

Ето го палавият евродепутат от гей оргията в Брюксел

Евродепутатът от Унгария Йозеф Сайер, арестуван на неразрешена секс вечеринка в Брюксел, се извини пред сътрудниците си и разгласи, че подава оставка, предава „ Евронюз”, представена от Блиц.

Полицейските управляващи в белгийската столица прекъснаха секс оргия в мазе на един от питейните заведения, проведена в нарушаване на настоящите в страната ограничения поради ковид. По информация на прокуратурата, в купона са взели участие 25 души, измежду които евродепутат и няколко дипломати. При появяването на полицията Сайер е опитал да се скрие, само че е бил арестуван и разпитан.

Той е признал, че е участвал на оргията. „ Моля за опрощение, че наруших разпоредбите. Това беше доста безконтролно от моя страна. Готов съм да си понеса наказанието”, се споделя в заявката на 59-годишния народен представител. Политикът отхвърля да е употребявал или съхранявал опиати. „ Днес се появи публикация в белгийски вестник по отношение на домашно празненство, на което присъствах и аз. Не съм употребявал опиати. Поисках полицията да ми направи тест, само че те не го сториха. Служителите на реда оповестиха, че са намерили екстази. То не е мое, не знам кой го е сложил там и по какъв начин “, уточни той.

На 29 ноември Сайер, определен за евродепутат от ръководещата в Унгария партия „ Фидес”, е изпратил изказване до ръководителя на Народното събрание Давид Сасоли, че се отхвърля от депутатския си мандат. 59-годишният политик е прочут с консервативните си и хомофобски позиции. Той е съавтор и на един от най-противоречивите текстове в унгарската конституция, въведен през 2010 година

Според него – фамилията е „ съюз сред мъж и жена “. Активистите в Унгария и бранителите на човешките права се афишират против тази смяна в главния закон, която съгласно тях основава враждебна среда за представителите на LGBTQ+ обществото.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР